Peller Mariann - Végtelen kísértés

copy_of_copy_of_copy_of_copy_of_copy_of_instagram-bejegyzes_nevtelen_terv_masolata_masolata_masolata_kopia_kopia_1.jpg

Jó néhány könyvet írtak már szerelmi háromszögekről, hűtlenségről, a vágy ellenállhatatlan erejéről. Könnyen azonosulunk a témával, hiszen a kísértés mindannyiunk életében ott van. Manapság aki kicsit is tudatos, fontosnak tartja, hogy folyamatosan dolgozzon magán. De vajon min múlik, hogy képesek leszünk-e nemet mondani a kísértésre? A tuti receptet talán még senkinek sem sikerült megtalálnia, de sok jó írás született, mely segít együtt gondolkodni, hogy megérthessük az emberi működést. Na, meg ami mögötte van!

Peller Mariann könyve pont ilyen. Aki ismeri Mariannt, tudja, hogy évek óta komolyan foglalkozik önismerettel és spiritualitással, többféle módszerrel igyekszik segíteni saját magát és az őt követőket az önismeret, a spirituális fejlődés rögös útján.

A Végtelen kísértés első ránézésre csupán egy remek kikapcsolódást ígérő, izgalmas szerelmi történetnek tűnhet. Kékkuti Annabella sztorija mégis nagyon más, mint egy könnyed lektűr: egy harmincas nő, feleség és édesanya spirituális önismereti útja. Annabella egy felébredt, az átlaghoz viszonyítva kicsit sem hétköznapi nő. Hisz a karmában, a lélekvándorlásban, abban, hogy mindenki okkal van jelen az életében, minden egyes találkozás, kapcsolat a lelki fejlődését szolgálja, s lehetőséget kínál karmikus adósságai ledolgozására, lelkének emelkedésére. Tetteit, döntéseit alaposan megfontolja, angyalokat hív segítségül, ha úgy érzi elakadt, és rendszeresen kézbe veszi az ingát. Annabella karakterét mintha saját magáról mintázta volna a szerző. A megnyilvánulásai, a beszédstílusa, sőt még a külső tulajdonságai is folyamatosan Peller Mariannt varázsolták elém.

Aki nem tud azonosulni a spiritualitással, annak nem való ez a könyv. Az első néhány oldal után háborogva teszi majd vissza a polcra. Akit viszont érdekel az ezotéria, annak hasznos, érdekes és izgalmas olvasmány lehet.

Egy mondhatni boldog házasságban élő harmincas nő szerelembe esik egy kollégájával, s bár a vonzalom szinte már elviselhetetlenül erőteljes kettőjük között, Annabella lelkiismerete azonnal felvillantja a piros lámpát. Tisztes feleségként gondolkodóba esik: meddig mehet el, mennyit engedhet meg magának ebből a férfiből, mennyire engedheti őt közel magához, hogy se ő, se a körülötte élők ne sérüljenek? Mikortól számít egy barátkozásnak induló flört megcsalásnak? S vajon van-e joga megélni egy különleges szerelemet, amit talán az élet is ajándéknak szánt?

Ebben a zűrös helyzetben Annabella, spirituális vezetőjétől, Mártától és imádott nővérétől, Klárától kér tanácsot, bár pontosan tudja, a saját életét illetően csakis ő maga hozhat döntéseket, hiszen a következményeit is neki kell viselnie. A megértés eszközeit az égi gondviselés kínálja Annabella számára, mely mindig a kellő mennyiségű információval látja el, és tálcán kínálja a szabad választás lehetőségét. Hogy Annabella kitart, vagy elbukik ezen a nehéz, de tanításokkal teli úton, kiderül a regényből.

A szerző hiánypótló könyvet kínál olvasóinak. Végigvezet bennünket egy különleges szerelmi kapcsolat történésein, rámutat a kísértés lélekromboló erejére, kiemeli az emberi ego gyengeségeit, közben megannyi magyarázatot nyújt át, hogy megérthessük, mi lehet két ember közt a megmagyarázhatatlan szenvedély és vonzalom nem okvetlenül evilági oka.

Bár gyerekkorom óta foglalkoztat a spiritualitás, bevallom, néha soknak éreztem ezt a könyvet. Időközönként meg kellett pihennem, mert tömény és erőteljes, áramló, néhol túlcsorduló, de kétségkívül tele van segítő szándékkal. Érdekes információkkal lepett meg, vitathatatlanul sikerült merítenem belőle.

Ha érezted már úgy, hogy bizonyos emberi kapcsolataid szó szerint az égben köttettek, ha csak egyszer is gyanút ébresztett benned egy számodra fontos emberhez fűződő különös, erőteljes viszonyod, ha van olyan ember a környezetedben, akiről azt feltételezed, nem ebben az életedben találkoztatok először, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod ezt a könyvet.