Szerelem - Tizennégy évesen

bike-3468068_1920.jpg

A szomszédban lakott, Ricsinek hívták és hat évvel volt idősebb Panninál. Vállig ért a haja, volt pár karika a fülében, és mindig Tankcsapda üvöltött a garázsban, ha a motorját bütykölte.
Panni sóvárogva fürkészte őt az emeleti erkélyről. A kisasztalnál ült könyvvel a kezében, úgy tett, mintha olvasna, de figyelme minduntalan elkalandozott, tekintete a meztelen felsőtestre tévedt; a srác szakadt, olajos farmerba bújtatott, formás feneke teljesen elvette az eszét. Meleg volt az erkélyen, erősen tűzött a nap, így a lány vett egy langyos zuhanyt, pántos topba bújt, shortot húzott és sétálni indult. Ráérősen tipegett el a szomszéd ház kerítése előtt, s amikor Ricsi felnézett, szórakozottan, félvállról dobott oda neki egy hellót. A srác angyali mosollyal kérdezte: mi újság? Panni nem kérette magát, nyitotta a kaput, besétált az udvarra, megállt a motor előtt. Minden ok - mondta hanyag lazasággal. - Nálad?
  Ricsi jó fej volt, úgy bánt vele, mint egy igazi nővel, soha nem éreztette, hogy szinte még gyerek. Pedig nagyképűsködhetett volna, népszerű volt, nyüzsögtek körülötte a nők. Az aktuális barátnő pár napja jelent meg először, a boltban futottak össze Pannival. Teklának hívták, Ricsi egy egyetemi buliban szedte fel.

  Panni egyik nőre sem volt féltékeny, türelmesen várta, hogy elteljenek az évek, Ricsi végül úgyis nála horgonyozik majd le. Addig meg tök mindegy, kivel kavar. És különben is! Miféle név már ez a Tekla, a suliban biztos Tequilának csúfolták, és most az abból fakadó komplexusait ellensúlyozza a kilónyi sminkjével, szőkére hidrogénezett hajával, anorexiás testével, meg azzal a nevetséges tetkóval a derekán. Panni hamar megállapította, hogy ez a csaj egy kicsit sem illik a Ricsihez, és pár hónap múlva valószínűleg ugyanúgy lapátra kerül, mint a többiek. Jó, hát Ricsi nyilvánvalóan nem egy hűséges típus, de emiatt tényleg felesleges aggódni: mire összejönnek, úgyis megkomolyodik.
  Ricsi nagyon odafigyelt magára, már most tudatosan élt, nem evett húst, és időnként bevállalt egy-egy léböjt kúrát. Ez a spirituális kibontakozás két éve kezdődött nála, amikor egy átbulizott, részeg éjszakán megjelent neki egy angyal. Ricsi megértette az univerzum üzenetét, letette a cigit, és többé egy korty alkoholt sem ivott. Ellenben, azóta rendszeresen meditál, hangtálakat vásárolt a neten a sikeresebb és gyorsabb megtisztulás érdekében; a szobája falára pedig egy gyönyörű mandalát festett, ami annyira megtetszett Panninak, hogy elhatározta, pár év múlva, amikor már nem hat a szülői tilalom, tetováltat egy ugyanilyet a lapockájára.
  Panni szeretett Ricsivel beszélgetni: nyitott volt az olyan megosztó, kényes témákra is, mint a reinkarnáció. Tökéletesen egyetértettek abban, hogy az élet lényege a tapasztalás, s hogy az igazi szeretet önzetlen és elvárásoktól mentes.
  A lány nyugtalanul aludt mostanság, így Ricsi megígérte, hogy kitisztítja a szobáját, mert szinte biztos, hogy valami kóbor lélek költözött be hozzá. Rémült tekintetét látva megnyugtatta, hogy aggodalomra semmi ok, mindössze egy félórás szertartással átsegítik a betolakodót a másik oldalra.
  Panni biztos volt benne, hogy Ricsi élete szerelme. Biztonságban érezte magát mellette és alig várta, hogy betöltse végre a tizennyolcat és összeköltözzenek. Ricsi mesélt a házról, amit vidéken szeretne megvenni. Azt mondta, minden vágya, hogy lovakat tartson egy tanyán, kecskéket neveljen, és a tejükből sajtot készítsen. Pannit vonzotta a vidéki élet, remélte, hogy Ricsi örülne a társaságának. Sosem mondta még ugyan, hogy vonzónak találja, de Panni látta azt a különös fényt a szemében, és biztos volt benne, hogy a srácot csak éveinek csekély száma tartja vissza a vallomástól. A lány boldog megnyugvással állta Ricsi világoskék tekintetét. Biztosra vette, hogy az idő az ő oldalukon áll.